A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Döntött a Kúria: nem kell bírságot fizetnie a Ryanairnek


Michael O'Learyék az Általános Szerződési Feltételeknek (ÁSZF) megfelelően jártak el.

A Kúria szerint a Ryanair jogosan hivatkozott arra, hogy az Általános Szerződési Feltételeknek (ÁSZF) megfelelően járt el az utasok tájékoztatását illetően, akik – ha nem fogadják el az emiatt személyenként 3900 forinttal megemelt jegyárat – elállhattak  a jegyvásárlástól, illetve lemondás esetén teljes visszatérítést kaphattak, ezért nem kell 300 millió forint bírságot fizetnie a légitársaságnak.

Az ügy még 2022. május-júniusra nyúlik vissza, amikor a kormány által bevezetett extraprofitadó kivédéséül az ír Michael O'Leary vezette cég utasonkénti 3900 forintos légiforgalmi adót vezetett be.
A Fogyasztóvédelmi Hatóság szerint a légitársaság az utasokat félrevezető módon tájékoztatta a jegyáremelés indokairól, amivel tisztességtelen kereskedelmi magatartást tanúsított. Emiatt 736 ezer euró, 300 millió forintnak megfelelő bírságot szabott ki a magyar hatóság a Ryanairre.

Ezt semmisítette meg mos a Kúria, amelynek döntése szerint a Ryanair Általános Szerződési Feltételeknek (ÁSZF) megfelelően járt el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések