A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csekk Katka: Orvosként végeztem


A Momentumos hazaáruló a Facebookon írt.

„Bár a legtöbben EP-képviselőként ismernek, orvosként végeztem a SOTE-n 2014-ben. Ezután évekig dolgoztam szülész-nőgyógyász rezidensként Magyarországon, majd a COVID-járvány alatt önkéntes orvosként kicsit visszatértem az eredeti szakmámhoz.

Orvosként az ember sok mindent lát a kórházakban, így gyógyíthatatlanul beteg embereket is, hosszan tartó és leírhatatlan fájdalmakkal. Kitörölhetetlen nyomokat hagytak bennem azok az évek, amikor olyan emberekkel beszélgettem, akik a sorsukkal szembesülve tehetetlenül féltek, hogy mi történik velük, miután meghalnak – különösen, amikor annak is tudatában vannak, hogy mennyi szenvedéssel fog járni, mire ez bekövetkezik.

Mi, momentumosok, hiszünk a szabadságban. Hiszünk az emberi méltóságban. És hiszünk abban, hogy egy ember az életvégi döntéseit szabadon hozhatja meg.(...) Ha egy állam komolyan gondolja az emberi méltóság védelmét, akkor megteremti azt a jogi környezetet, amelyben lehetségessé válik az eutanázia...”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések