A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Galambos Lajos rengeteget fogyott a börtönben: itt van minden, amit tudni lehet az állapotáról


Galambos Lajos körülbelül 15 kilót fogyhatott.

Galambos Lajos néhány hónapon belül szabadulhat  a Baracskai Büntetés-végrehajtási Intézetből. A mulatós sztárt az áram-, víz- és gázlopásos ügyében ítélték börtönbüntetésre. A zenész azonban sok egészségügyi problémával küzd, és kiderült, hogy drasztikusan le is fogyott a börtönben. 

Kiderült, hogy Galambos Lajos csak folyékony halmazállapotú táplálékot tud fogyasztani. A zenész már a börtönbevonulás előtt sem volt jól, ezért próbálta is elérni az ügyvédje, hogy otthon tölthesse le a büntetését, de elutasították a kérelmet. 

„Nem mondom, hogy nem lehet ráismerni, de igen sokat fogyott bent Lajcsi. Szerintem nagyjából tizenöt kilóval lehet kevesebb, mint amikor bejött. Ez nem is csoda, hiszen – ahogy hallom – szinte csakis folyékony halmazállapotú táplálékot vesz magához”

– nyilatkozta a Blikknek egy neve elhallgatását kérő informátor.

Kiderült, hogy Galambos Lajos a gyengélkedőt sem tudta elhagyni. 

„Nem mehet a többi rab közé, csak akkor találkozhat másik elítélttel, ha azt is a gyengélkedőre küldték valamiért. Nem mehet ki sétálni sem az udvarra, de még a kantinba sem vásárolni. Ha valamit szeretne, a személyzettel kell elhozatnia. Amúgy ugyanúgy vonatkoznak rá a bv-szabályok, mint bárki másra: akkor kel és fekszik, mint a többi rab”

– tette hozzá a bennfentes. 

Galambos Lajos a büntetése utolsó 10 hónapját a remények szerint otthonában töltheti majd le, egy-két hónapon belül be kell majd adnia a reintegrációs kérelmet a bv-nek.

Ez nem azonos a feltételes szabadlábra helyezéssel. Az esetleges reintegráció alatt nyomkövetőt kell majd viselnie a bokáján az ügyfelemnek, és nem hagyhatja el az otthonát sem, csak kivételes esetekben. Hetente kétszer elmehet vásárolni a lakhelyén boltba, de csak időkereten belül. Ha állandó munkahelye lenne, oda is kérhetné a heti eltávozást, de mivel neki tévés vagy színpadi szereplései vannak, azok időpontját és helyét nem tudja hosszú hónapokkal előre leadni. Így nagy valószínűséggel a fellépéseire még jó darabig várni kell majd...

– mondta Galambos Lajos ügyvédje, dr. Csontos Zsolt a Blikknek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések