A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

46 milliót sikkasztottak az önkormányzati dolgozók


Szociális étkeztetés térítési díjait tulajdonították el a borsodi településen.


Ítéletet hozott a Szerencsi Járásbíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik egy borsodi település önkormányzatától rendszeres haszonszerzés végett közel 46 millió forintot tulajdonítottak el jogtalanul.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlottak feladata volt egyebek mellett a szociális étkeztetéssel kapcsolatos térítési díjak beszedése, mely összegeket az egyszerűsített készpénzfizetési számlák másodpéldányaival együtt be kellett fizetniük az önkormányzat vagyonával egyébként gazdálkodó városi kincstárba.

A vádlottak azonban 2005 januárja és 2013 augusztusa között csak a rájuk bízott térítési díjak egy részét fizették be a kincstárba, másik részét jogtalanul eltulajdonították. Az önkormányzatnak okozott 46 millió forint kár a nyomozás során nem térült meg.

Üzletszerűen elkövetett sikkasztás

A bíróság a terhelteket folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettében mondta ki bűnösnek és I. rendű vádlottat 1 év, II. rendű vádlottat 1 év 2 hónap, végrehajtásában 2, illetve 3 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, valamint kötelezte őket a bűncselekménnyel okozott kár megtérítésére.

Enyhítő körülményként értékelte a terheltek büntetlen előéletét, míg súlyosító körülményként vette figyelembe a jelentős értékre történő elkövetést, illetve azt, hogy részben társtettesi elkövetésre is sor került.

Az ítélettel szemben a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, ekként az nem jogerős.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések