A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem bírt magával a bekecsi férfi: több személyt is kirabolt


Rablási és kifosztási cselekmények miatt ítélte el a bíróság a bekecsi férfit.


A Szerencsi Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki 2021 decemberében Bekecsen azért bántalmazta a sértettet, mert így kívánt érvényt szerezni pénzkövetelésének és behajtani a vélt tartozást.

A vádlott végül átkutatta a sértett ruházatát, majd elvette készpénzét és mobiltelefonját, ám ez utóbbi visszakerült a sértetthez, így a cselekménnyel okozott 50.000 forint összegű kárból 30.000 megtérült.

Hátizsákot lopott a vonaton

A járásbíróság ezen eljárás keretében bírálta el a terhelt későbbiekben elkövetett kifosztási cselekményét is. Az ítéleti tényállás szerint a férfi 2022 júniusában egy Tokaj és Miskolc között közlekedő személyvonaton a sértett alvó állapotát kihasználva magához vette annak hátizsákját az abban lévő kispárnával, cigaretta töltővel és acélbetétes bakanccsal.

Többszörös visszaeső

A bíróság a vádlott bűnösségét rablás és kifosztás bűntettében állapította meg, és őt halmazati büntetésül 6 év 8 hónap szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 7 év közügyektől eltiltásra ítélte annak megállapítása mellett, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy az okozott kár részben megtérült, továbbá azt a tényt, hogy a férfi kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik, míg súlyosító körülményként esett latba a terhelt többszörösen büntetett előélete, többszörös visszaesői minősültsége, valamint az, hogy jelen eljáráson kívül is több büntetőeljárás van vele szemben folyamatban.

Az ítélet az ügyész, továbbá a vádlott és védője fellebbezése okán nem emelkedett jogerőre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések