A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megölte az apját, majd kénsavban oldotta fel holttestét egy borsodi férfi


A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélet súlyosítását indítványozta azzal a férfival szemben, aki miután megölte édesapját, feldarabolta és testrészeit kénsavba dobta.


A vádlottat a Miskolci Törvényszék emberölés bűntette miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Az ítélet szerint a vádlott apjával, a bűncselekmény sértettjével régóta konfliktusos kapcsolatban volt. 2020. szeptember 13. napján a késő esti órákban a vádlott és az apja egy borsodi településen lévő lakásban italoztak, melynek során szóváltás alakult ki közöttük a családi problémákról. A vita hevében a sértett megfogott egy kalapácsot és azzal fenyegetőzve közelített a fiához. A vádlott ekkor ököllel arcon ütötte apját. Az ágyra eső apa kiejtette kezéből a kalapácsot, majd a kalapács megszerzése érdekében dulakodás alakult ki közöttük. Végül a fiú a kalapáccsal fejen ütötte az apját, majd amikor észlelte, hogy a férfi még életben van, ismét nagy erővel fejen ütötte.

El akarta tüntetni a testet

Annak érdekében, hogy elkerülje cselekményének következményeit, a holttest eltüntetésének lehetséges megoldásait vette számba. Internetes keresés eredményeként úgy határozott, hogy apja testét kénsavban fogja feloldani, ezért rendelt 100 liter 95-97%-os kénsavat és egy 200 literes hordót. Ezt követően cselekvési és takarítási tervet készített, apja holttestét több darabra vágta, majd a testrészeket a hordóba öntött kénsavba helyezte. A cselekményre úgy derült fény, hogy néhány nap elteltével a sértett eltűnése miatt a szomszéd értesítette a rendőrséget.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, azt azonban tagadta, hogy a holttestet feldarabolta. Az ítélet ellen védőjével a cselekmény erős felindulásból elkövetett emberölés bűntettének minősítése érdekében, erre tekintettel pedig a kiszabott büntetés enyhítéséért fellebbeztek. Az ügyészség a büntetés súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.

Tudatosan cselekedett

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a súlyosítás érdekében bejelentett ügyészi fellebbezést fenntartotta, egyben a védelmi fellebbezések elutasítását indítványozta. A vádlott a cselekmény után végig higgadtan, tudatosan cselekedett, ezért az erős felindulásból elkövetett emberölés kizárható. Ahelyett, hogy segítséget kért volna, nyomban azon kezdett el gondolkodni, hogyan tudna a felelősség alól mentesülni, így az apja holttestét eltüntetni és az országot elhagyni.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a vádlott büntetlen előéletének túlzott jelentőséget tulajdonítva szabott ki az elsőfokú bíróság indokolatlanul enyhe büntetést, ezért indítványozta a büntetés jelentős súlyosítását.

Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések