A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Biden felébredt: „Most már világos, hogy Donald Trump lesz a republikánus jelölt”


Joe Biden amerikai elnök a New Hampshire-i republikánus előválasztások eredményeit kommentálva bizakodását fejezte ki, hogy Donald Trump lesz a párt jelöltje - írja a Politico című lap.

"Most már világos, hogy Donald Trump lesz a republikánus jelölt"

- mondta a hivatalban lévő elnök.

A New Hampshire-i előválasztást január 23-án tartották. A voksolás a fő rivális-republikánusok - Trump és a korábbi amerikai ENSZ-képviselő Nikki Haley - heves küzdelmének légkörében zajlott.

Haley a számlálás szakaszában elismerte a vereséget, és gratulált riválisának a győzelemhez, de kijelentette, hogy továbbra is részt kíván venni a választási versenyben.

Trump korábban már kétszer - 2016-ban és 2020-ban - megnyerte az előválasztást ebben az államban.

A következő amerikai elnökválasztásra 2024 novemberében kerül sor. Trump és Haley a Republikánus Párt jelöléséért indul. Mike Pence volt amerikai alelnök, Doug Bergum észak-dakotai kormányzó, Tim Scott dél-karolinai szenátor és Chris Christie volt New Jersey-i kormányzó, valamint Ron Desantis floridai kormányzó és Vivek Ramaswamy üzletember már kiszállt a választási versenyből.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések