A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A bolgár válogatott csapatkapitánya Békéscsabára igazolt


A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület megállapodott a bolgár válogatott csapatkapitányával, Miroslava Paskovával, aki már szerdán megérkezik Békéscsabára – jelentette be a csabai klub hivatalos oldalán.


A 27 éves, 180 centiméter magas ütőjátékos a görög AEK Athéntól igazol Békéscsabára, korábban megfordult Törökországban és Lengyelországban is – utóbbi helyen 1-1 bajnoki és kupabronzzal lett gazdagabb a Rzeszów színeiben. Miroslava Paskova legnagyobb sikereit hazájában érte el, ahol háromszor nyert bajnokságot, négyszer pedig kupát, sőt, a 2020/2021-es Bolgár Kupa legjobb játékosának is megválasztották.

A nemzeti csapattal 2021-ben elhódította az Arany Európa-ligát, valamint tagja volt annak az U23-as együttesnek is, amely 2017-ben világbajnoki bronzérmet szerzett. A 2023-as Nemzetek Ligájában egy mérkőzésen lépett pályára, akkor csapatkapitányként vezette övéit 3:0-s győzelemre a horvátok ellen, majd ugyanebben a minőségben szerepelt az Európa-bajnokságon is.

A játékos Európa legjobb bajnokságaiból is kapott megkeresést, végül az ötszörös magyar bajnokhoz írt alá a szezon végéig.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések