A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cipőkkel seftelt a Gyulán lekapcsolt kamionos – videóval


A címbeli kérdés csupán költői, hiszen azonnal megbukott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőri ellenőrzésén az a bolgár kamion, amelyet Gyulánál állítottak meg.


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságánál elmondták, rutinszerű közúti ellenőrzésnek indult január 6-án a Békés vármegyénél megállított kamion kontrollja. A raktér átvizsgálásakor az áru egy részénél mégis akadtak problémák; a Németországba tartó, különféle színekben pompázó, igényesen csomagolt, Nike feliratú cipők felkeltették a pénzügyőrök figyelmét. Az árut a termékek jogosulti képviselői is megnézték; a rendkívüli hasonlóság ellenére is gyorsan tisztázódott, hogy a lábbelik egytől egyik hamisítványok, melyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. A járőrök a 2052 pár, mintegy 26 millió forint vagyoni hátrányt okozó árukészletet lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

Igaz vagy hamis

Igaz vagy hamis👟

Rutinellenőrzésnek indult a Békés vármegyénél megállított kamion kontrollja. A raktér átvizsgálásakor, az áru egy részénél mégis akadtak problémák. A Németországba tartó, különféle színekben pompázó, igényesen csomagolt, Nike feliratú cipők felkeltették a pénzügyőrök figyelmét. Az árut a termékek jogosulti képviselői is megnézték, amelyekről a rendkívüli hasonlóság ellenére is gyorsan kiderült, hogy hamisítványok, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. Munkatársaink a 2052 pár, mintegy 26 millió forint vagyoni hátrányt okozó árukészletet lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A hamis ruházati termékek vagy lábbelik esetében előfordul, hogy olyan vegyi anyagok kerülnek az emberi szervezettel kapcsolatba, amelyek akár az egészségre is ártalmas lehetnek.</p>Posted by <a href="https://www.facebook.com/NAVprofil">Nemzeti Adó-  és Vámhivatal</a> on Tuesday, January 16, 2024</blockquote></div>

A bevetési igazgatóságnál hangsúlyozták, a NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségügyi vagy minőségi kockázatot jelenthetnek. A hamis ruházati termékek vagy lábbelik esetében előfordul, hogy olyan vegyi anyagok kerülnek kapcsolatba az emberi szervezettel kapcsolatba, amelyek az egészségre ártalmasak lehetnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések