A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Törzsén, fején, veséjén szúrta meg a mostohafiát a szeghalmi férfi


Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt kezdeményezte a Békés Vármegyei Főügyészség egy 38 éves gyömrői illetőségű, de szeghalmi tartózkodási helyű, többszörösen büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő férfi letartóztatását, aki megkéselte egyik hozzátartozóját.


A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták, a férfi és feleségének 33 éves fia január 12-én délután Szeghalmon, ismerősei körében jelentős mennyiségű szeszes italt fogyasztott. A két férfi ittas állapotban indult estefelé haza, más személyek társaságában. Otthon szóváltás alakult ki közöttük, amely kölcsönös tettlegességig fajult; s a ház folyosóján, majd udvarán is folytatódott. A terhelt elővette a ruházatából a körülbelül 7 centiméteres pengehosszúságú kését és kétszer is megszúrta a hátrálni igyekvő sértettet. A szúrások a sértett törzsére, veséjére, illetve a fejére irányultak, vágott sérüléseket okoztak. A bántalmazás módjára és eszközére, az erőbehatások nagyságára és irányára, valamint a célzott és az érintett testrészekre figyelemmel a terhelt szándéka legalább nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülések okozására irányult.

A Békés Vármegyei Főügyészségen hozzátették, a letartóztatás elrendelésének több különös oka is fennállt. A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölése miatt volt szükség, másrészt fennállt annak a lehetősége is, hogy a terhelt szabadlábra kerülése esetén a bizonyítás eredményét veszélyeztetné akár az eljárás résztvevőinek jogellenes befolyásolásával, megfélemlítésével, akár a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével. A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója a főügyészség indítványával egyetértett és a terhelt letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések