A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Éveken át elégette a nagykamarási vállalkozásnál keletkezett szemetet


Hulladékgazdálkodás rendje megsértésnek bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 41 éves büntetlen előéletű nagykamarási férfi ellen, aki éveken át elégette a munkáltatójánál keletkezett hulladékot.


A nyomozás során felmerült, közel 180 ezer forintot kitevő bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie a járási ügyészség indítványa szerint.

A férfi a vádbeli időszakban karbantartóként dolgozott egy egyéni vállalkozó nagykamarási szárítótelepén, ennek keretében folyamatosan látta el a telephely rendezésével kapcsolatos feladatokat, melyek részét képezte a vállalkozás tevékenysége során keletkező hulladékok kezelése is. E tevékenysége során a férfi 2017-től kezdődően 2020 márciusáig bezárólag a feladatait akként oldotta meg, hogy a vállalkozás gazdasági tevékenysége során keletkező – jellemzően tárolásra és csomagolásra szolgáló – fa- és műanyag hulladékok, valamint a munkagépeken használhatatlanná vált gumiabroncsok egy részét a telephelyen elégette.

Ezen időszakban a keletkezett hulladék mennyiségtől függő gyakorisággal, de folyamatosan, hetente több alkalommal, napi gyakorisággal, jelentős mennyiségű fát, műanyagot, gumiabroncsot és papírt tartalmazó hulladékot égetett el. A férfi a hulladékok elégetésével úgy végzett hulladékgazdálkodási tevékenységet, hogy annak végzésére sem ő, sem munkáltatója a hulladékgazdálkodási hatóságtól engedéllyel nem rendelkezett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések