A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az orosházi bíróság épületében akarta lefizetni a tanút


A testvére elleni büntetőeljárásban le akarta fizetni az egyik tanút az Orosházi Járási Ügyészség szerint az az 54 éves dunaújvárosi nő, aki ellen most hamis tanúzásra felhívás miatt emeltek vádat.


A büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő nő végrehajtandó börtönbüntetésre számíthat a vádhatóság indítványa alapján – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészségen.

A nő testvérével szemben az Orosházi Járásbíróságon nagyobb kárt okozó csalás és lopás miatt volt büntetőeljárás folyamatban. Az ügyben 2022. augusztus 17-én tartottak tárgyalást, ezen részt vett hallgatóságként a nő is. A tárgyalás előtt a bíróság épületének folyosóján, illetve a mosdóban a nő arra próbálta meg rávenni az ügy sértettjét, egy orosházi nőt, hogy a vádlottra – azaz a nő testvérére – nézve kedvező, őt mentő, valótlan tartalmú tanúvallomást tegyen.

Azt szerette volna elérni, hogy a sértett változtassa meg korábbi vallomását. Azt kérte, állítsa azt, hogy a vádirat szerinti csalás elkövetési tárgyát, a sértett autóját a vádlott nem lopta el, hanem azt a sértett kölcsönadta neki, azaz a vádlott nem követett el bűncselekményt. A nő – miközben a sértetthez beszélt –, megmutatta neki a nyitott táskájában lévő euró bankjegyeket, ezáltal nyomatékosította, hogy mit szeretne elérni.

A sértett a korábbi vallomását a nő próbálkozása ellenére sem változtatta meg, azt fenntartotta, és a bíróság előtt feltárta, hogy a nő mire akarta rábírni – közölték a vármegyei főügyészségen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések