A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bartucz- és Bánhidi-parádéval győzött, továbbjutott a kéziválogatott az Eb-n


Második meccsét is megnyerte a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely 28-27-re verte Szerbiát, és ezzel már biztos, hogy továbbjutott a csoportjából. A csereként beállt Bartucz László szenzációsan védett, Bánhidi Bence pedig tíz lövésből tíz gólt lőtt!

Az első játékrészben egyik együttes sem tudott komolyabb előnyt kiharcolni, a második félidőben viszont a magyar csapat el tudott lépni ellenfelétől és azt az előnyét a meccs végéig meg is tudta tartani. 

A magyar férfi kézilabda-válogatott 28-27-re legyőzte Münchenben a szerbeket az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában és két forduló után már biztosan továbbjutott csoportjából.

Eladott magyar labdával és kihagyott szerb helyzettel kezdődött a találkozó, az első találatra több mint két percet kellett várni, ezt a szerbek szerezték. Látványos támadás után sikerült az egyenlítés, és a folytatás is hasonló volt, a szerb gólokra érkezett a magyar válasz.

A 8. perc elején vezetett először a magyar együttes, de a sok eladott labdának köszönhetően hamar fordított az ellenfél, és a 12. percben már kettővel mentek. Ez azonban nem zavarta meg a magyar csapatot, amely sorozatban négy gólt szerezve fordított. A félidő utolsó tíz percére kétgólos magyar előnnyel mentek rá a felek, két perccel a vége előtt két perccel pedig már háromgólos volt a magyar vezetés.

Ezt a különbséget – csakúgy, mint két napja Montenegró ellen – sikerült az ellenfélnek a végére szűkítenie, de így is magyar előnnyel mehettek a szünetre a felek (14-13).

Gyors szerb egyenlítéssel, majd Máthé értékesített hétméteresével kezdődött a második félidő, majd az első játékrészhez hasonlóan felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott ellépni riválisától.

Mindkét csapatban új kapus védett és amíg a magyar oldalon Bartucz, a túloldalon Cupara mutatott be több bravúrt. Ennek ellenére a félidő felénél ismét három gól volt Lékaiék előnye. Ehhez kellett az is, hogy a szerbek nyolc percen keresztül nem tudtak betalálni.

A meccs utolsó tíz perce négygólos magyar vezetésről indult, a szerbek egyre inkább kapkodtak, ennek köszönhetően sokat hibáztak. Bánhidiék már öttel is mentek, de az utolsó öt percre ez az előny kétgólosra csökkent, ebből azonban egyet sikerült megtartani a végéig, így két fordulót követően továbbjutottak csoportjukból.

A magyar együttes utolsó csoportmeccsén kedden Izland ellen lép pályára

Férfi kézilabda-Eb, C csoport, 2. forduló:

Magyarország – Szerbia 28-27 (14-13)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések