A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyermeket és tiniket is kiszolgált a miskei dílercsalád


A Kalocsai Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy miskei családdal – anyával, lányával és élettársaikkal – szemben, akik közel fél éven át kereskedtek „kristály” fantázianevű tudatmódosító szerrel Miskén. A család mellett az őket kristállyal ellátó jánoshalmi férfi és nő is a vádlottak padjára kerül.


A vádirat szerint a miskei család 2023. januárjától, családi alapon szerveződve, „kristály” fantázianevű tudatmódosító szer értékesítésébe kezdett. Az új pszichoaktív anyagot egy jánoshalmi férfitől és nőtől nagyobb mennyiségben szerezték be, majd azt kisebb pakkokra porciózták. Az így kimért adagokat pedig az éppen otthon tartózkodó családtag értékesítette a fogyasztók részére.

A család összesen 36 alkalommal, alkalmanként 10 ezer forint értékben vásárolt kristályt Jánoshalmán, majd azt alufólia pakkokban értékesítették Miskén vevőik részére, darabját ezer forintért. A családnak 16 alkalmi és 5 rendszeres vásárlója volt. Rajtuk kívül a lány és élettársa két fiatalkorúnak és egy gyermekkorúnak is értékesítettek a kristályból.

A vádlottak tevékenységének a 2023. május 31-én tartott összehangolt rendőri akció vetett véget, amelynek során ötüket őrizetbe is vették.

Az ekkor tartott kutatásokon a jánoshalmi nőtől kristályt, amfetamint és jelentős mennyiségű készpénzt, a jánoshalmi férfitől 9 tő kendert, míg a miskei édesanyától értékesítésre szánt kristályt is lefoglaltak.

Az ügyészég a miskei családot bűnszövetségben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, a lányt és élettársát emellett a 18. életévét be nem töltött személynek új pszichoaktív anyag átadásával elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével is, míg a jánoshalmi vádlottakat új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével és kábítószer birtoklása bűntettével vádolja és valamennyiükkel szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések