A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Óbudai Egyetem folytatja adománygyűjtését a székelyudvarhelyi károsultaknak


Továbbra is gyűjti az adományokat az Óbudai Egyetem a székelyudvarhelyi károsultak megsegítésére – adta hírül közleményében az intézmény. 

Kovács Leventét, az egyetem rektorát idézve a közleményben azt írták:

a decemberben felajánlott 5 millió forint mellé további kétmillió forint gyűlt eddig össze a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumában történt súlyos baleset áldozatainak, családtagjainak, illetve az épület helyreállítási költségeinek támogatására.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, összefogott Magyarország: több szervezet, cég és egyetem ajánlott fel támogatást a székelyföldi tragédia után. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet gyűjtésbe kezdett, és gyorssegélyt küldött, míg az Óbudai Egyetem azonnali ötmillió forintos segéllyel támogatta az áldozatok családját.

Az oktatási intézmény a gyűjtést tovább folytatja, a pénzügyi segítség pedig kiegészül az egyetem oktatóinak és hallgatóinak a helyreállítási munkákban való aktív részvételével. Az adományszámlára az egyetem mintegy ötven munkatársa 700 ezer forintot utalt, de érkezett felajánlás külsős magánszemélyektől, cégektől és egy alapítványtól további mintegy 1,3 millió forint értékben – tájékoztatott a rektor.

Az Óbudai Egyetem rektora bízik benne, hogy az ismételt felhívásuk eredményeként további összegekkel tudják támogatni a tragédia áldozatait, az érintett családokat és a munkálatok megkezdését.

A pénzügyi segítségnyújtás mellett hallgatók helyszíni részvételével további támogatást is szervez az egyetem. A Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Humanitárius műveletek menedzserképzésének szakmai tapasztalataira, valamint az Ybl Miklós Építéstudományi Kar oktatóira és hallgatóira az összeomlott kollégium újjáépítésének előkészületeiben számíthatnak a székelyudvarhelyiek - olvasható a közleményben.

A gyűjtéshez utalással a 10300002-13268139-00174902 számlaszámon „OE - Adomány” megjelöléssel lehet csatlakozni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések