A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia az elkövetkező órákban háborút indíthat a jemeni hútik ellen


Az USA és Nagy-Britannia a következő órákban háborút indíthat a jemeni hútik ellen. Erről a The Times című napilap számolt be.

Az újság szerint Rishi Sunak brit miniszterelnök az este folyamán megbeszélést folytatott al-Szíszi egyiptomi elnökkel a hútik elleni támadásról, mivel a britek ciprusi Akrotiri bázisáról indított esetleges támadásnak át kellene haladnia az egyiptomi légtéren.

Korábban, január 11-én, csütörtökön Sunak arról tájékoztatta kabinetjét, hogy a The Times beszámolója szerint küszöbön áll a hútik elleni katonai csapás.

Válaszul Abdel Malek al-Husi húti vezető mozgósítást jelentett be az ország legtöbb, húti ellenőrzés alatt álló tartományában.

"Nemzetünk a legtöbb tartományban katonai mozgósításba kezdett, és a sorkatonák száma több ezerre tehető" - mondta al-Husi.


Steven Swinford, a The Times újságírója továbbá arról ír, hogy Joe Biden amerikai elnök nyilatkozatot tesz a jemeni hútik elleni amerikai és brit légicsapások után, amelyekre várhatóan ma este kerül sor. Az amerikai szövetségesek is nyilatkozatot tesznek majd.

Előző nap a jemeni hútik bejelentették, hogy nagyszabású csapást mértek egy amerikai hajóra a Vörös-tengeren.

Ezt megelőzően a jemeni hútik bejelentették, hogy készek rakétákkal csapást mérni az összes nyugat-ázsiai amerikai katonai támaszpontra. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések