A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Amerika szerint 2024-ben nem lesz előrehaladás az ukrajnai háborúban


Egy amerikai tisztviselő szerint Ukrajna az idei évet várhatóan azzal tölti, hogy megerősíti védelmi ipari bázisát, és újjáépíti erőit, hogy 2025-ben még több harcra számíthasson − ez a stratégia valószínűleg Oroszország számára is fontos lesz − írja a CNN alapján az Index.

Ezért olyan kritikus a folyamatos nyugati támogatás, mivel a most következő évben minden olyan dolog megtörténik, ami eldönti, hogyan alakul a háború 2025-ben és esetleg azután
− mondta a forrás.

Ukrajna újabb kísérlete egy nagyobb ellentámadásra, amelynek célja az orosz erők szétválasztása a déli, megszállt Melitopol városánál, valószínűleg leghamarabb két év múlva fog bekövetkezni − mondta az Európában állomásozó amerikai katonai tisztviselő. Amerikai és nyugati tisztviselők nem számítanak arra, hogy 2024-ben akár Ukrajna, akár Oroszország jelentős harctéri nyereséget érhet el.

„Mindkét fél túlságosan kimerült a csapatok és a felszerelés tekintetében ahhoz, hogy 2024-ben jelentős előrehaladás történjen” − mondta a forrás.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések