A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Alig esett le a tojáshéj a fenekéről és már emberek tucatjait verte át a szekszárdi fiú


Tavaly februárjában tett feljelentést egy tolnai férfi, mert egy ismeretlen személy az egyik közösségi oldal adok-veszek csoportjában autóalkatrészt kínált eladásra. A két fél meg is egyezett a vételárban, a sértett el is utalta a pénzt a megadott bankszámlaszámra. Azonban hiába várta a terméket, nem érkezett meg, és az eladót sem érte el többé. 


A szekszárdi nyomozók a szálak felgöngyölítésébe kezdtek, és rövid időn belül a csaló nyomára bukkantak. Maguk is meglepődtek, amikor kiderítették, hogy a háttérben egy 16 éves nagybaracskai fiú áll. A nyomozás során kiderült az is, hogy a fiatal már csaknem egy éve veri át az embereket hasonló módszerrel. A kamasz általában autó- vagy robogóalkarészeket kínált olcsón, de azokat soha nem küldte el az ország különböző pontjain élő vevőkhöz.

A szekszárdi rendőrök 34 átvert vásárlót is találtak, akiket a csaló megkárosított. A nyomozók a fiút 34 rendbeli csalással gyanúsították meg, csaknem félmillió forintot csalt ki az emberektől. Mindegyik átverést elismerte, és néhány sértettnek vissza is fizette a pénzt. A nyomozók a vagyonvisszaszerzés érdekében további lépéseket tettek.

A rendőrség közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy az interneten, különösen a közösségi médiafelületek vásárlóterében kiemelt óvatossággal vásároljanak, mert a csalók mindent bevetnek, hogy miharabb megszabadítsák a sértetteket a pénzüktől.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések