A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Akasztásos halálra ítéltek egy férfit Japánban


Gyilkosság vádjában bűnösnek találta és halálra ítélte a bíróság azt a férfit csütörtökön Japánban, aki 2019-ben felgyújtott egy rajzfilmstúdiót Kiotóban, ami 36 ember halálát okozta.

Az MTI tájékoztatása szerint a 45 éves Aoba Sindzsi 2019 nyarán berontott a stúdióba, benzint locsolt szét, és azt kiabálta, „most meghaltok!”. Az épületben mintegy hetvenen voltak. A halálos áldozatok többsége füstmérgezés miatt halt meg. Mintegy harmincan megsebesültek a támadásban. Az eset megrázta egész Japánt és az animerajongókat is világszerte. A bűncselekmény indítékáról az ügyészek azt közölték, hogy a férfi bosszút akart állni, mert úgy vélte, hogy a stúdió ellopta az ötleteit, amelyeket egy pályázatra küldött be.

A tűzben az elkövető is megégett és 10 hónapot töltött kórházban. A tárgyaláson kerekesszékben jelent meg, védői azzal érveltek, hogy mentális állapota miatt nem büntethető, de a bíróság ezzel nem értett egyet.

Nem gondoltam, hogy ennyien meg fognak halni, és most már azt gondolom, hogy túllőttem a célon

– mondta Aoba a tárgyalás első napján tavaly ősszel. Decemberben pedig, amikor az áldozatok családtagjai halálos ítéletet követeltek, azt mondta, hogy tisztában van azzal, hogy ezt az árat kell fizetnie azért, amit tett. Több rendbeli gyilkosság, gyilkossági kísérlet és szándékos gyújtogatás miatt bűnösnek mondták ki, és a legsúlyosabb ítéletet szabták ki rá, halálbüntetést. Japánban az ilyen ítéletet akasztással hajtják végre, és az elítéltek nem tudják előre, hogy mikor végzik ki őket, csak a kivégzés napjának reggelén közlik velük, hogy aznap kell meghalniuk – emiatt a jogvédők rendszeresen bírálják a japán igazságszolgáltatást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések