A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A texasi hatóságok szögesdrótot szándékoznak lefektetni a teljes államhatár mentén


Dan Patrick, Texas alkormányzója elmondta, hogy az állami tisztviselők szögesdrótot kívánnak elhelyezni az államhatár teljes hosszában.

"Szögesdrótot fogunk elhelyezni a határ teljes hosszában"

- mondta Patrick a Fox News televíziónak adott interjújában. 


Patrick szerint a szövetségi hatóságoknak rengeteg drótvágóra lenne szükségük ahhoz, hogy az összes szögesdrótot átvágják, amit Texas "azonnal újraépítene".

Megjegyezte, hogy néhány hónappal ezelőtt naponta mintegy 3000 migráns lépte át a texasi határt. Most azonban, miután az állami hatóságok kerítést emeltek, ez a szám Patrick szerint nulla.

A texasi alkormányzó szerint Joe Biden amerikai elnök kormánya részéről nincs értelme, hogy az állam által elért sikerek közepette "eljön és szögesdrótot vág". Hozzátette ugyanakkor, hogy Texas nem akar konfrontációt.

Greg Abbott texasi kormányzó pénteken kijelentette, hogy felkészült egy esetleges konfliktusra az amerikai szövetségi hatóságokkal az illegális migránsok beáramlásának megakadályozására a mexikói határ mentén emelt kerítések eltávolítása körül kialakult helyzet miatt. A republikánus szimpatizáns Tucker Carlson újságírónak adott interjújában Abbott hozzátette, hogy az állam "tovább kívánja bővíteni a felállított kerítések mértékét".
Korábban az amerikai legfelsőbb bíróság a kormány kérésére engedélyezte annak a szögesdrótkerítésnek az eltávolítását, amelyet a texasi hatóságok a mexikói határ mentén állítottak fel. Texas kormányzója "inváziót" és önvédelmi intézkedéseket jelentett be a migránshelyzet miatt, hangsúlyozva, hogy az állam saját politikáját fogja végrehajtani mindaddig, amíg a szövetségi hatóságok nem tudják kezelni a határbiztonságot. 25 amerikai állam republikánus kormányzója azzal vádolta Joe Biden amerikai elnököt, hogy nem hajlandó felvenni a harcot az illegális migráció ellen, és szolidaritást vállalt a texasi hatóságokkal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések