A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A szlovák parlament alelnöke: "A Nyugat most betiltja a hamburgereket és az amerikai részvételt a sporteseményeken?"


Lubos Blaha, a szlovák parlament alelnöke feltette a költői kérdést:

a nyugati világ a jemeni hútik elleni amerikai és brit csapások után most megtiltja-e a hamburgereket és az amerikaiakat a sporteseményeken való részvételt?

Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia péntek este csapást mért az észak-jemeni kormányzó és az Irán által támogatott síita Ansar Allah (húti) mozgalom célpontjaira, a Vörös-tengeren a hajózás szabadságát fenyegető veszélyekre adott válaszként jellemezve azt. Mohammed Ali al-Husi, az Ansar Allah legfelsőbb politikai tanácsának tagja terrorista barbárságnak, valamint szándékos és indokolatlan agressziónak nevezte az akciót. Yahya Saria, a Húti fegyveres erők szóvivője azt mondta, hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia 73 csapást mért Jemenben, amelyek során öt Houthi harcos meghalt, hat másik pedig megsebesült.

" Amerikai és brit bombázók támadták a szuverén Jement. Elvárom az egész nyugati világtól, hogy elítélje ezt az amerikai agressziót, és tiltsa el az amerikai sportolók részvételét a sporteseményeken. Vagy? Ugyanakkor feltételezem, hogy betiltják a hamburgerek fogyasztását, és a pozsonyi kávézókban mindenhová jemeni és palesztin zászlókat fognak kifüggeszteni. Vagy mégsem? Szabad-e az amerikaiaknak háborút vívni független államok ellen? Egyesek igen, mások nem?"

- írta Blaga pénteken Telegram-csatornáján.

A szlovák parlament alelnöke elmondta, hogy csütörtökön megbeszélést folytatott Irán nagykövetével, amelynek során elítélte "Izrael több tízezer palesztin, köztük több ezer gyermek és nő lemészárlását".

"Hogyan nézhet végig a nyugati világ egy ilyen humanitárius katasztrófát? És még fokozza is a konfliktust egy Jemen elleni katonai támadással?" - írta Blaha.

Elmondta, hogy Szlovákia a béke oldalán áll, és elutasít minden háborút. "Ezt mondtam az iráni nagykövetnek is. Mi nem állunk semmilyen oldalra, mi a béke és a jog oldalán állunk" - tette hozzá

Blaha posztja a Telegramon:

AZ AMERIKAIAK MEGSZÁLLTÁK JEMENT - EZ HIRTELEN MEGENGEDETT?

Amerikai és brit bombázók támadták a szuverén Jement. 

1. Elvárom, hogy az egész nyugati világ elítélje ezt az amerikai agressziót, és tiltsa el az amerikai sportolókat a sporteseményeken való részvételtől.

2. Ugyanakkor elvárom, hogy tiltsák be a hamburgerfogyasztást, és a pozsonyi kávézókban mindenütt Jemen és Palesztina zászlaját lobogtassák. 

3. Az amerikaiak háborúkat indíthatnak szuverén államok ellen? Egyeseknek szabad, másoknak nem? 

4. Tegnap találkoztam az iráni nagykövettel, és elítéltem, hogy Izrael több tízezer palesztint, köztük több ezer gyermeket és nőt mészárolt le. 

5. Hogyan nézhet tétlenül végig a nyugati világ egy ilyen humanitárius katasztrófát? És még fokozza is a konfliktust egy Jemen elleni katonai támadással?

6. És itt néhány szolgalelkű amerikai szolgával, élükön a PS-es Valášekkel és az SaS-es Korčokkal, azt kiabálják, hogy minden hülyeséget támogatnunk kell, amit az amerikaiak kitalálnak. 

7. Elég, ha Oroszország ellen vagyunk, és a mi provinciális ruszofóbiáink azonnal kikapcsolnák az agyukat, és aláírnák, hogy Putyin ölte meg John Lennont - mert az amerikai titkosszolgálatok azt mondták.

8. Minek a bizonyíték?

9. Ne feledjék, hogy ezek az amerikai kegyencek támogatták az USA iraki agresszív háborúját is, amelyben több mint egymillió ember halt meg. Érzi a vér szagát a kezén, Korchok úr?

10. Ugyanezek a ruszofóbok képmutató módon támogatják az USA más háborúit és az Izrael ultranacionalista kormánya által elkövetett mészárlásokat. Ez egy szörnyű szégyen. 

11. Mi békét akarunk és elutasítjuk a háborút. Beleértve az ukrajnai, beleértve a gázai, beleértve a jemeni háborút is. 

12. Ezt mondtam az iráni nagykövetnek is. Mi nem állunk félre, mi a békéért és az igazságosságért vagyunk.

13. És magam is megerősíthetem, hogy örülök annak, hogy a korábbi riválisok, Irán és Szaúd-Arábia ma már a BRICS tagjai, Oroszországgal és Kínával együtt. 

14. Határozottan támogatni fogom a BRICS-országokkal való együttműködést, és mindig elutasítom az USA birodalmi háborúit. Mindig.

15. Ha a földhöz vágják magukat az amerikai bábuk Korčok és Valášek, Szlovákia békés nemzet marad.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések