A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Spanyol Szuperkupa szaúdi közönsége füttykoncerttel törte meg a Franz Beckenbauerre emlékező csendet


Fütyült a szaúdi közönség, amikor a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében szerda este, a Real Madrid és az Atletico meccse előtt egy perces csenddel emlékeztek volna a rendezők a január 8-án elhunyt Franz Beckenbauerre.

Az okokat illetően megosztott a közösségi média, egyesek szerint a Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban rendezett meccs közönségének az nem tetszett, hogy az izraeli konfliktusban Németország feltétel nélkül támogatja Izraelt, mások szerint viszont az ilyen tiszteletadást nem ismeri a muszlim vallás.

Emellett a Real Madrid német középpályása, Toni Kroos minden labdaérintésekor is hangosan fújoltak a szaúdi nézők Rijádban. Az okot még az AS spanyol futballmagazin szakíróinak sem volt könnyű kitalálni, végül azt sütötték ki, hogy a közönség minden bizonnyal azért reagálhatott így, mert a Real Madrid német középpályása tavaly nyáron kommentelt egy szót a Fabrizio Romano sportújságíró Instagram-oldalára.

Nem akármilyen szót, persze. Amikor Gabri Veiga, az ígéretes, fiatal spanyol futballtehetség a Celta Vigótól a szaúd-arábiai Al-Ahlihoz igazolt egy rakás pénzért ahelyett, hogy rangosabb európai csapatok ajánlatait fogadta volna el, Kroos annyival reagált, hogy

„szégyenletes”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések