A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A német gazdák kifütyülték a pénzügyminisztert (Videó)


Joachim Rukwied, a Német Gazdaszövetség elnöke üdvözli a jelenlévő tüntetőket. „Üdvözlet, gazdák, kertészek, erdészek, szállítmányozók, kézművesek, pékek, hentesek… a vendéglátóipar is itt van. És még sok-sok más."

Rukwied eltökélt: "Jobb politikára, új irányra van szükségünk".

Már decemberben azt mondta: "Ami sok az sok". És ezt most is megismételte Rukwied: "Ami sok az sok. Vegyék vissza a javaslatokat" - sürgette a politikusokat.

"Már a kezdetektől fogva megpróbálták jogos tiltakozásunkat, jogos aggodalmainkat a jobboldali sarokba szorítani. Ez nem sikerült, és mondom, miért: mert mi, gazdák egyenes demokraták vagyunk, mert kiállunk az Alaptörvény mellett. Mert az a célunk, hogy előre vigyük az országot - demokratikus alapon".

Scholz szövetségi kancellár szombati videójában kifejtette, hogy a demokrácia konstruktív, olykor hangos vitákból áll. A végén azonban kompromisszumnak kell születnie.

Ezzel ő sem értett egyet. "Kompromisszumokra van szükség, nem csak a politikában" - mondta Rukwied. Ez azonban csak akkor sikerülhet, ha tisztességes kompromisszumról van szó. A politikusok javaslata azonban nem tisztességes. "Ez gyenge, nem fogjuk elfogadni!"

Rukwied szerint a tiltakozások folytatódni fognak: "Ha a szövetségi kormány visszavonja az adóemelési terveket, akkor kivonjuk a traktorokat az útról. Amíg ezt nem teszi meg, addig továbbra is élni fogunk a tüntetéshez való alapvető jogunkkal".

Elmondta, hogy a lakosság 70-80 százaléka a gazdák mögött áll, amiért hálás.


"A politikusoknak ki kell szállniuk a berlini buborékból" - követeli a Német Gazdaszövetség elnöke. A gazdák felé kell mozdulnia.

Rukwied véget akar vetni az adófizetők állandó megterhelésének: "Olyan politikára van szükség, amely azokért az emberekért van, akik nap mint nap fenntartják Németországot".

A mezőgazdaság elviselte a fájdalmas megszorításokat, és nyugodt maradt. Ez most a köszönet érte? A gazdák kinyújtották a kezüket, és most egyoldalúan adóemelésekkel terhelik őket. "Ez nem így működik!" A jövőben még magabiztosabbak lesznek és kiállnak a gazdatársadalomért.

Christian Lindner német pénzügyminiszter meghallgatta a gazdák képviselőinek hozzászólásait.


A német politikus lett volna a következő felszólaló

Lindnert kifütyülték a gazdák.

Hangos "Tűnj el" skandálás kíséri Lindner mikrofonhoz lépését.

Rukwiednek, a gazdák elnökének ismét nyugalomra kellett intenie a gazádkat. A gazdák dühös skandálással válaszoltak.


Lindner azzal kezdi, hogy megérti a tiltakozást. Lenyűgözte őt a több ezer berlini gazda. "Tiltakozásuk jogos és tiltakozásuk békés" - mondta a pénzügyminiszter. Félt a szörnyű következményektől, de az elmúlt napokban semmi ilyesmi nem valósult meg. És ezért köszönetet mondott a gazdáknak.

A miniszternek szinte kiabálnia kell a beszédében. A jelenlévő tüntetők a kiabálást alig akarták abbahagyni.

"Hazug, hazug" - kiáltották.

"Én rétek, mezők és erdők mellett nőttem fel" - mondta Lindern a gazdáknak. Ő egy vadász. Nagyra értékeli a gazdák munkáját, és van érzéke a mezőgazdasághoz. És évtizedek óta kiáll a kis- és középvállalkozások mellett. Ismét dühös tiltakozó kiáltások hangzottak el.

Lindner egyre hangosabban kiabált: "Olyan fázisban vagyunk, amikor újra beszélnünk kell egymással az állam feladatairól".

A gazdák erre azt válaszolják:

"Tűnjetek el, tűnjetek el!".

"Mindenkinek meg kell tennie a maga részét" - magyarázza Lindner a feldühödött tüntetőknek. A kormány is teszi a dolgát.


Amikor az agrárdízelről kezd beszélni, a tömeg tombol. "Lehet, hogy ők ezt másképp látják, ez az ő joguk" - mondja Lindner. De itt többről van szó. A mezőgazdasági dízel támogatásának fokozatos csökkentésével időt nyertek.

Az ő ajánlata: "Ha a mezőgazdasági dízelt fokozatosan kivezetik, akkor a mezőgazdasági üzemek terheit is fokozatosan le kell építeni". A tömegből többször hallatszik a

"hazug, hazug"

rigmus.


"Most már gondolkodjunk együtt nagyban" - tette hozzá a pénzügyminiszter.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések