A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A magyar vízilabda-válogatott 15-11-re legyőzte a grúzokat


A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-11-re legyőzte szombaton a grúz csapatot a horvátországi Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában.

A világbajnok és így olimpiai kvótás magyar együttes annak ellenére diadalmaskodott magabiztosan, hogy ezúttal javarészt fiatal tehetségekkel szerepel a kontinensviadalon. A vb-ezüstérmes görögöktől elszenvedett nyitófordulós vereséget követően a zágrábi sikerrel Varga Zsolt szövetségi kapitány tanítványai életben tartották a reményt, hogy egyből a negyeddöntőbe jussanak.
 
Az Eb-ezüstérmes magyar válogatott hétfőn Olaszországgal találkozik a csoportkörben, melyből az első kettő a negyeddöntőbe jut, a harmadik és negyedik helyezettnek pedig játszania kell a nyolc közé kerülésért az alsóbb divízióból érkező csoportgyőztessel vagy második helyezettel.

Varga Zsolt szövetségi kapitány a mérkőzés után azt mondta:

„Úgy gondolom, hogy jól játszott ma az egész csapat, nagy lelkesedéssel, óriási ritmust diktáltunk az elejétől kezdve. Aztán a harmadik negyedben picit belassult, elbizonytalanodott a játék, támadásban nem mentek be azok a lövések, amelyek az elején bementek. Az ellenfél védekezésben feljött, lőtt akciógólokat, ettől lett a harmadik negyed kicsit szorosabb, élesebb”.

„Jó, hogy vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe és le tudtuk szépen zárni” – tette hozzá. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy sok kiállítást kapott a magyar válogatott, szerinte ennél tisztábban kell tudni játszani a hátrányokban is.

A következő csoportmérkőzést illetően úgy vélekedett, hogy az olasz csapat – amely jelenleg az egyik legjobb a világon – „elképesztő ritmust diktál”, ezt kell majd valahogy lassítania a magyar együttesnek, miközben a saját ritmusát meg kell őriznie.
 
Férfi vízilabda Eb, B csoport, 1. forduló:
Magyarország-Grúzia 15-11 (5-2, 4-3, 4-6, 2-0)
magyar gólszerzők: Nagy Á. 4, Vigvári Vi., Tátrai 3-3, Burián 2, Vismeg, Varga V., Fekete 1-1

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések