A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Kreml sem hagyta szó nélkül a davosi Világgazdasági Fórumot


A Kreml hétfőn reagált a svájci Davosban tartott, az ukrajnai békejavaslatokról folytatott tárgyalásokra. Moszkva szerint az egyeztetések nem vezetnek eredményre, mivel Oroszország nem vesz részt a megbeszéléseken.


Egyszerűen csak a beszéd kedvéért beszélnek

− mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, amikor az Ukrajnával kapcsolatos davosi megbeszélésekről kérdezték.

Ez a folyamat nyilvánvalóan nem irányulhat konkrét eredmények elérésére, hiszen nem veszünk részt rajta. Anélkül, hogy ott lennénk, minden ilyen megbeszélés eredménytelen lesz − tette hozzá.

A Davosban megtartott Világgazdasági Fórum (WEF) előtt, vasárnap tartották Ukrajna helyzetéről a megbeszélést. Az ukránok azt mondják, hogy addig nem nyugszanak, amíg minden orosz katonát ki nem utasítanak a területükről, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pedig minden, Oroszországgal folytatott tárgyalást illegálisnak tart.

A TASZSZ orosz hírügynökség arról ír: a találkozó arra irányult, hogy meggyőzzék Kínát, támogassa Zelenszkij béketervét, ám erre az oroszok szerint a minimálisnál is kisebb az esély.

Zelenszkij tízpontos béketerve az orosz csapatok kivonását és az ellenségeskedések beszüntetését, valamint az Ukrajna és Oroszország közötti államhatárok helyreállítását írja elő.

Oroszország, amely Ukrajna területének egyötödét ellenőrzi, elutasította az ukrán elnök béketervét, amelyet éppoly abszurdnak tartanak az oroszok, mint azt, hogy nélkülük kíván békét találni.

A Reuters azt írja, ugyanakkor Vlagyimir Putyin orosz elnök az ukrajnai háborút egy sokkal szélesebb körű konfliktus, a Nyugattal vívott globális harc részének tartja, amelyben a Nyugat célja Oroszország feldarabolása és erőforrásainak ellopása. A Nyugat tagadja, hogy el akarná pusztítani Oroszországot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések