A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Donáth Anna lett a Momentum elnöke


Kevesebb mint öt hónappal az európai parlamenti és önkormányzati választás előtt teljes sorcseréről dönt a Momentum küldöttgyűlése vasárnap. Gelencsér Ferenc (államfő) lemondása után visszatért a párt élére Donáth Anna EP-képviselő, az új elnökségbe pedig várhatóan a Momentum meghatározó, "országosan ismert politikusai" kerülnek. 

Az új vezetés feladata, hogy a párt minél jobb eredményt érjen el a júniusi választáson, a közvélemény-kutatások szerint most túl jók az esélyeik - számolt be a telex.

Nem történt meglepetés a párt rendkívüli tisztújításán vasárnap - írják.

Ahogy az várható volt, verseny nélkül elnöknek választották az egyedüli jelöltként induló Donáthot, aki visszatérését azzal indokolta, hogy "meg kell újítani az ellenzéket". Szokatlan módon Donáth az indulása bejelentésekor azt is megnevezte, hogy kiket kíván az elnökségben látni.

A decemberben lemondott elnökségből egyedül a másik hazaáruló Cseh Katalin EP-képviselőre számít az új csapatban, az elnökség tagjait vasárnap délután választják meg.

„Másfél éve, egy rendkívül nehéz időszakban vállaltam el a Momentum elnöki pozícióját: a párt legnépszerűbb politikusa és akkori vezetője, Donáth Anna a gyermeke születése miatt nem tudta folytatni a Momentum vezetését” – írta decemberi Facebook-posztjában Gelencsér Ferenc, amikor bejelentette, hogy lemond a párt éléről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések