A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A francia kormányfő számára „2024-ben franciának lenni” azt jelenti, hogy az ember homoszexualitását nyíltan vállalva lehet miniszterelnök


Beszédet mondott a francia kormányfő. Gabriel Attal.

Az általános politikai beszéd minden új miniszterelnök számára kötelező, és a kormány egyik politikai csúcspontja. Gabriel Attal esetében a beszédet még inkább várják, tekintettel a gazdák folyamatos haragjára.

„Minden emberi társadalom jellemzője, hogy szembenéz az előtte megjelenő jövővel ” – jelentette ki beszéde elején Gabriel Attal miniszterelnök. „Egy társadalom soha nem vész el. Ha kételkedik, veszít - mondta.

„Franciaország soha nem volt, nem az és soha nem is lesz szenvedő nemzet. Se tegnap, se ma, se holnap. A kétségek, a kétségbeesés, a széthúzás legrosszabb pillanataiban. Megmutatta szilárdságát és extra lelkét, amely senkihez hasonló nemzetté teszi ” – jelentette ki Gabriel Attal, utalva különösen a 2024-es olimpiai játékok megrendezésére.

"Franciaország a mi családjaink és mindazok az egyedülálló anyák, akik küzdenek, akik soha nem adják fel. Soha" - hangsúlyozta a miniszterelnök.

"A gondozóink, a tanáraink, a rendőreink, az összes közszolgánk, a katonáink, akik elkötelezik magukat valami nagyobb dolog mellett, mint ők maguk" - folytatta.

"Ők a mi kézműveseink és asszonyaink, akik ragyogóvá teszik a tudásunkat, a gazdáink és halászaink, akik reggel, délben és éjjel dolgoznak, hogy tápláljanak minket" - mondta Gabriel Attal.

"Csatlakozom hozzájuk, és nem engedem, hogy identitásunk felhíguljon vagy feloldódjon" - állította.

"Sok francia számára a jövő inkább félelem, mint ígéret. És túl sok francia érzi úgy, hogy elveszíti az irányítást saját élete felett. A köztársasági elnökkel, a kormányommal nem tudok beletörődni ebbe. Soha nem fogok" - mondtza Attal.

Hozzátette: "Ennek a többségnek, ennek a kormánynak az identitása éppen az, hogy visszaszerezzük francia és európai szuverenitásunkat.

Attal úgy véli, hogy "2024-ben franciának lenni" azt jelenti, hogy "úgy lehetsz miniszterelnök, hogy közben nyíltan vállalod a homoszexualitásodat".

"2024-ben franciának lenni azt jelenti, hogy úgy lehetsz miniszterelnök, hogy közben nyíltan vállalod a homoszexualitásodat" 

- mondta Gabriel Attal a francia nemzetgyűlésben.

- "Egy olyan országban, amely tíz évvel ezelőtt a mindenki számára elérhető házasságon tépelődött"- tette hozzá a miniszterelnök.

„Így csak egy dolgot kell mondanom polgártársainknak, legyen bármilyen bőrszínük, származásuk, lakcímük, meggyőződésük. Franciaország a te országod, és Franciaországban minden lehetséges. (…) Igen, büszkék vagyunk arra, hogy franciák vagyunk, és veletek szeretném ezt a francia büszkeséget felragyogtatni ” – jelentette ki.

Arról is beszélt, hogy az elmúlt napokban sikerült egyeztetni a gazdatüntetés vezetőivel. Ami nem igaz, mert éppen Párizs blokádja zajlik.

„Az elmúlt napokban számos témában haladtunk előre”

- Gabriel Attal üzent a gazdáknak...


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések