A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A francia gazdák lezárták az autópályát Toulouse közelében


Körülbelül 250 gazdálkodó zárta le az A64-es autópályát Toulouse és Bayonne között mindkét irányban, hogy tiltakozzanak a kormány politikája és a hivatásuk iránti tiszteletlenség ellen – írja a Le Figaro.

 
A dél-franciaországi Occitanie régió Tarn és Haute-Garonne megyéiben a gazdák akciókat tartottak. Mintegy 250 aktivista szénakazlakkal és traktorokkal zárta el az autópályát. A prefektúra kénytelen volt figyelmeztetést kiadni az autósoknak és elterelő útvonalakat szervezni.

A gazdák szakmájuk fontosságának elismerését követelik, és elítélik a kormány agrárpolitikáját, amely szerintük versenyképtelenné teszi őket. Különösen ellenzik a mezőgazdasági termékek importját, az öntözővíz-felhasználás korlátozását, a gázolaj növekvő költségeit és a korlátozó környezetvédelmi intézkedéseket.

"Képesek vagyunk élelmiszert termelni Franciaországban, de külföldről vásárolunk élelmiszert, ahol olyan növényvédő szereket használnak, amelyek nálunk tiltottak, pedig a francia mezőgazdaság az egyik legegészségesebb. Tiszteletet követelünk az államtól, és azt, hogy vegyék figyelembe" - mondta a Cnews televíziónak Jerome Bale, aki a blokádot szervezte.

A gazdák azt tervezik, hogy a hétvége hátralévő részében is lezárják az autópályákat. Addig nem szándékoznak távozni, amíg Gabriel Attal miniszterelnök nem hajlandó lfogadni őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések