A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A brit futballsztár bocsánatot kért az LMBTQ közösségtől a rövid életű szaúdi légióskodása miatt


Az angol Jordan Henderson elhatározása, hogy Szaúd-Arábiában fog légióskodni, az angliai LMBTQ közösség ellenreakcióját váltotta ki.

Henderson bocsánatot kért pénteken a brit LMBTQ-közösségtől, - amely hevesen bírálta a Liverpooltól az Al-Ettifaqhoz való átigazolását - egy nappal azután, hogy hátat fordított szaúd-arábiai jövedelmező szerződésének.

„Ha valaki ebből a közösségből cserbenhagyottnak vagy megbántottnak érzi magát, bocsánatot kérek!” – mondta újságíróknak a Johan Cruyff Arénában, amikor bemutatták az Ajax új középpályásaként.

Soha nem volt szándékomban - tette hozzá.

Henderson elhatározása, hogy Szaúd-Arábiában játsszon, az angliai LMBTQ közösség ellenreakcióját váltotta ki. Nem sokkal a költözése után kifütyülték az angol szurkolók a Wembleyben, amikor lecserélték egy Ausztrália elleni barátságos mérkőzésen.

Jelenleg egy amszterdami Ajaxban játszik, amely város régóta az "LMBTQ közösség tolerancia bástyájaként" ismert.


Arra a kérdésre, hogy megbánta-e, hogy a szaúdi bajnokságba igazolt, Henderson kitérő volt.

„Ha akarod, nevezhetjük sajnálatosnak, vagy tévedésnek.” – mondta Henderson újságíróknak Amszterdamban. "De ugyanakkor tudod, ezek csak akkor hibák, ha nem tanulsz belőlük."

A 33 éves Henderson a legismertebb futballista, aki lelépett a szaúdi bajnokságból. Egy csomó sztárjátékos közé tartozott, élükön Cristiano Ronaldóval és Neymarral, akik csillagászati szerződésekkel költöztek a királyságba.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések