A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

7-es erősségű földrengés rázta meg Kínát


Erős, 7-es magnitúdójú földrengés rázta meg a kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Terület Vusi megyéjének Akszu nevű prefektúráját helyi idő szerint keddre virradóra – közölte a kínai földrengéskutató hálózatok központja, hozzátéve, hogy 22 kilométeres mélységben volt a földmozgás fészke.

A Német Földtudományi Központ és az Európai Mediterrán Szeizmológiai Központ 7,01-es erősségű és 9-10 kilométeres mélységű földmozgásról számolt be.

A földrengést és a nagyjából fél órával későbbi utórengéseket a környező országokban, így Kazahsztánban, Üzbegisztánban és Kirgizisztánban is érezték.

A 270 kilométerre északnyugatra található Almatiban a lakosok ijedtükben kiszaladtak az épületekből, sokan pizsamában és papucsban gyülekeztek az utcákon a fagyos időben.

A kazah, illetve üzbég katasztrófavédelmi hatóságok szerint Almatiban 4-es, Taskentben pedig 3-as erősségűnek érzékelték a földlökéseket.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések