A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

142 embert állítottak elő Brüsszelben, Antwerpenben 60-at


Szilveszter a "belgáknál".

A brüsszeli rendőrség 142 letartóztatásról számolt be

Nagy volt a tömeg Brüsszelben, összesen 100 ezren vonultak a belvárosba. Az évforduló környékén 55 ezren gyűltek össze, hogy tűzijátékot nézzenek. Ezen kívül 30 000 ember vett részt a Brussels Expo FCKNYE rendezvényén is. A brüsszeli rendőrség megállapította, hogy a tűzijátékok birtoklására és használatára vonatkozó tilalmat nem tartották be. Összesen 226 beavatkozást számoltak össze a mentőszolgálatok. Tavaly ez a szám 386 volt.

Összesen 142 letartóztatásra került sor, mind közigazgatási, mind bírósági úton. Tavaly ez 74 volt.

Antwerpenben több helyen is macska-egér játékot játszottak a rendőrökkel a fiatalok: 60 letartóztatás

Az antwerpeni helyi rendőrség már közel 60 letartóztatást hajtott végre szilveszterkor. Ezek főként randalírozók voltak, akik tűzijátékokat gyújtottak és dobáltak, illetve károkat okoztak. Az előre elrendelt házi őrizeteket a jelentések szerint nagyrészt betartották.

Különösen a Kiel Sint-Bernardsesteenweg-en, a Sint-Bernardsesteenweg-en volt nagy a nyugtalanság. Egy rendőrautót megrongáltak, a vízágyú is bevetésre került. 

"A környékeken aktívan járőröztek, hogy elrettentő hatást keltsenek" - mondta WIllem Migom rendőrségi szóvivő. "A Kielnél a rendőrségnek oszlatnia kellett a jelenlévő tömeget. Ott bevetették a vízágyút. Károk keletkeztek, és a rendőrség több letartóztatást is végrehajtott". Egy rendőrségi járművet is súlyosan megrongáltak azon a területen.

A fiatalok az észak-antwerpeni Veldstraatban, a berchemi Driekoningenstraatban és a deurnei Lakborslei utcában is keresték a rendőrökkel való konfrontációt. "A rendőrökre is lőttek tűzijátékot. Itt-ott tiszta gyújtogatás is történt, ahol benzines palackokat találtak. A rossz időjárás szerencsére a javunkra játszott" - mondta Migom.

Hollandiában rendőröket dobáltak meg, sok szemsérülés a tűzijátékoktól

Hollandiában pezsgővel és tűzijátékkal indult az újév, de több helyen rendőröket dobáltak meg,

Haarlemben pedig egy férfi meghalt a pirotehnikai eszközöktől

A rotterdami szemkórházba tegnap éjjel 2:00 óráig már 14 olyan áldozatot szállítottak be, akiknek a szeme tűzijátékoktól sérült meg. Több városban a rendőröket is megdobálták a "mulatozók". A legtöbb helyen figyelmen kívül hagyták a tűzijáték tilalmát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések