A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zuhan Zelenszkij népszerűsége, az ukrán főparancsnokban bíznak a legjobban


Az Ukrajinszka Pravda azt írta, hogy egy nemrég készült közvélemény-kutatás azt mutatta ki, hogy az ukránok egyre kevésbé bíznak Volodimir Zelenszkij elnökben. 

A Kyiv International Institute of Sociology (KMIS) felmérése szerint Zelenszkij támogatottsága mintegy 22 százalékkal csökkent az utóbbi egy évben.

2022 decemberében még 84 százalék mondta azt, hogy bízik benne, ez mostanra 62 százalékra csökkent. Ezzel párhuzamosan a tavalyi 5 százalékról 18 százalékra nőtt azok aránya, akik azt válaszolták, hogy nem bíznak az ukrán elnökben. Vagyis a két véglet közti differencia 79 százalékról 44-re szűkült.

Ezzel egy időben csökkent a bizalom Valerij Zaluzsnij ukrán főparancsnok iránt is, de jóval kisebb mértékben: a tavalyi 96 százalékról 88 százalékra esett vissza a mutató (és 4 százalék mondta azt, hogy nem bízik Zaluzsnijban).

Továbbá a válaszadók 59 százaléka mondta most azt, hogy Zelenszkijben és Zaluzsnijban egyaránt bízik, a válaszadók 96 százaléka pedig bizalmát fejezte ki általánosságban az ukrán hadsereg iránt (utóbbi megegyezik a tavalyi eredménnyel).

Az ukrán elnök és a főparancsnok támogatottsága azért is érzékeny téma, mert a két fél közt nem volt a legjobb a viszony az utóbbi hónapokban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések