A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij párttársa robbanthatott a kárpátaljai falu községi ülésén!


Korábban beszámoltunk arról a hírről, hogy gránátokat robbantott fel egy képviselő a kárpátaljai Kereckei Községi Tanács ülésén.

A Mukachevo.net újságírói ellátogattak a faluba, ahol megtudták, hogy a gránátot

a falusi tanács 54 éves, a Nép Szolgája párthoz tartozó képviselője, Szerhij Batrin robbantotta fel.

A párt központi alakja Volodimir Zelenszkij, aki 2017 decemberében jelentette be, hogy a párt jelöltjeként indul a 2019-es ukrajnai elnökválasztáson. A párt neve azonos annak a híressé vált televíziós filmsorozatnak a címével, amelyben Zelenszkij – akkor még színészként – egy történelemtanárból lett elnököt alakított. 

A falusi tanács munkatársai elmondták, mi történt a robbanás utáni első percekben. Először robbanást és sikolyt hallottak, majd a falusi tanács titkára véresen rohant ki, ami után az asszonyok azonnal mentőt hívtak. A férfi korábban személyszállítással foglalkozott. Az is ismert, hogy Batrin a rendvédelmi és parlamenti etikai bizottság tagja.

A helyi lakosok szerint Szerhij Batrin aktivista volt, és szembenállt a kereckei közösség vezetőjével.

„A képviselő konfliktusba került a helyi hatóságokkal a földek elosztása miatt. Saját politikai csoportot hozott létre, és nem engedte, hogy dolgozzunk” – mondta Petro Matiko helyi lakos, hozzátéve, hogy az elmúlt napokban napirenden volt a faluvezető beszámolójának és a titkár megválasztásának kérdése.

„Gyakran posztolt a Facebookon a munkájával kapcsolatos panaszokat, illetve pénzügyi kérdésekről, mondván, a pénzeket nem megfelelően osztják el, nem a megfelelő helyekre irányítják.

Alapvetően aktivista volt, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyesmit tesz” 

– mondta Matiko.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések