A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij: Orbán nem tudta megmondani, hogy miért nem támogatja Ukrajnát az EU-ban


Az ukrán elnök szerint egy személyes találkozón lehetne rendezni a legfontosabb kérdéseket Ukrajna és Magyarország között.

Volodimir Zelenszkij azt nyilatkozta az évértékel sajtótájékoztatóján, hogy Orbán Viktort nem tudott mit mondani arra, mikor megkérdezte tőle, hogy miért nem támogatja Ukrajnát az EU-ban.

Sőt, arra sem volt válasza a magyar miniszterelnöknek, hogy miért nem akar találkozni Zelenszkijvel – állítja az ukrán elnök a Sky News szerint.

Zelenszkijt arról kérdezték újságírók, hogy próbált-e Orbán Viktor, vagy bármelyik másik kormányfő nyomást gyakorolni Ukrajnára annak érdekében, hogy az ország fegyverszünetet kössön Oroszországgal. Erre az ukrán elnök kijelentette, hogy

Soha nem beszéltem Orbán Viktorral az Oroszországgal való fegyverszünetről vagy a Putyinnal való kiegyezésről.

Az Orbánnal való viszonyt „furcsának” nevezte, és arról is beszélt, hogy Orbán hozzáállása és politikája sem túl barátságos Ukrajnával kapcsolatban. Ennek ellenére azt állítja, hogy sok mindent szeretne kérdezni a magyar miniszterelnöktől, és a jó szomszédi viszony fenntartása érdekében

próbálunk megoldást találni bizonyos kérdésekben, de ehhez meg kell szerveznünk egy találkozót, a mi oldalunk dolgozni fog ezen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések