A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Zelenszkij kezdi megérteni, hogy tárgyalni kell" – véli Lukasenka


Volodimir Zelenszkij kezdte felismerni, hogy az ukrajnai konfliktus rendezésének politikai útja az egyetlen út - jelentette ki Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök.

"Úgy gondolom, hogy a legjobb esély arra, hogy 2024-ben megoldást találjunk Ukrajnára, valahogy szorosabban fogunk velük (a kijevi hatóságokkal - a szerk.) együttműködni, hogy rájöjjenek, hogy ez az egyetlen esély. Ha nem élnek vele, akkor összeomlás lesz"

- mondta Lukasenka az újságíróknak.

"A katonák mindig nyomást gyakorolnak, a katonák látják, mi folyik. A nyomás nagyon erős. Zelenszkij sajtótájékoztatóján valószínűleg észrevették, hogy kezd rájönni" - tette hozzá Lukasenka.

A fehérorosz elnök kijelentette, hogy Oroszország és Fehéroroszország nem áll készen egy újabb háborúra a NATO-val, kommentálva Josep Borrell európai diplomácia vezetőjének nyilatkozatát, aki felszólított, hogy készüljenek fel egy elhúzódó NATO-háborúra Oroszországgal.

"Ez hülyeség! Ez az ember csak egy hülye, semmi köze a politikához!

- mondta Lukasenko. A fehérorosz vezető megjegyezte, hogy sem az oroszok, sem a fehéroroszok nem akarnak harcolni. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések