A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zaharova: újabb bizonyíték van arra, hogy a bucsai incidens megrendezett volt


Az, hogy Moszkva és a média kérésére sem adták ki a Bucsában megöltek listáját azt bizonyítja, hogy az incidens Ukrajna által az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság segítségével megrendezett incidens volt – mondta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

“Az, hogy az illetékes nemzetközi szervezetek nem reagáltak az orosz hatóságok és a média azon kéréseire, hogy adják át a Bucsában megöltek listáját, világossá teszi, hogy ez egy nekrofil módon megrendezett incidens volt” – mondta.

A kijevi rezsim szervezte meg az amerikaiak és a britek utasítására és támogatásával” – tette hozzá Zaharova, aki szerint az incidenst “a Harmadik Birodalom által 1944-ben Nemmersdorfban megrendezett provokáció ihlette.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter december 18-án a Pervij Kanal-nak azt mondta, hogy Moszkva azt várta, hogy a bucsai események után vizsgálatot indítanak, legalábbis megkapják a megöltek listáját, de nem történt semmi. Korábban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) kitért a TASZSZ hírügynökség azon kérdése elől, hogy mi akadályozza a bucsai események független kivizsgálását.

Az orosz Nyomozó Bizottság elnöke, Alekszandr Basztrikin 2022 áprilisában azt mondta, hogy az orosz büntető törvénykönyv 207.3 cikke (“Hamis információk nyilvános terjesztése az orosz fegyveres erők alkalmazásáról”) alapján büntetőeljárás indult az ukrán provokáció nyomán a Kijev külvárosában, Bucsában történt cselekményt követően. Megjegyezte, hogy az ukrán védelmi minisztérium az orosz fegyveres erők lejáratására tett kísérletként az állítólag Bucsában készült videofelvételeket a nyugati médiának átadta, és azokat a polgári lakosság tömeges meggyilkolásának bizonyítékaként írta le.

A bucsai polgármester 2022. március 31-én tett nyilatkozatai azonban más jelentésekkel együtt alátámasztották, hogy az orosz hadsereg március 30-án kivonult a városból. Ráadásul egy ukránok által forgatott videók, amely közvetlenül az orosz csapatok kivonulása után került fel a közösségi média platformokra, egyáltalán nem tesz említést a civilek állítólagos megöléséről.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések