A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vucic a szerbekhez szólt: „színes forradalom” kísérlete készül az országban


Vučić sürgős beszédet mondott a nemzethez a belgrádi zavargások miatt.

Aleksandar Vučić szerb elnök a belgrádi adminisztráció előtti zavargásokról szólva kijelentette, hogy nincs forradalom, és arra kérte a polgárokat, hogy ne aggódjanak.

Szerbiában a december 17-i választások eredményével egyet nem értő ellenzék hívei vasárnap este körülvették a belgrádi képviselőház épületét, felmásztak a lépcsőkön és megpróbálták betörni az ajtókat, a tömeg pirotechnikai eszközöket gyújtott be - jelentette a RIA Novosti tudósítója.


"Ne aggódjatok, szerbiai polgárok. Bár a jelenetek drámaiak, szeretjük a hazánkat és a városunkat, nem szoktunk hozzá, hogy valaki betörjön az otthonunkba. Nem történik forradalom, nem lesz ebből semmi sem a javukra" - mondta a szerb elnök a rendkívüli beszédében.

"Körülbelül 1200 ember próbál betörni a belgrádi városi közgyűlésbe. A lázadókat és gengsztereket őrizetbe veszik, és az illetékes kormányhatóságok reagálnak" - mondta Vucic.

Köszönetet mondott a külföldi titkosszolgálatoknak is, akik figyelmeztették a szerb vezetést, és tájékoztatást adtak arról, hogy „színes forradalom” kísérlete készül az országban.

Elmondása szerint néhány száz ember vesz részt a tüntetéseken. "Megpróbálunk puha válaszlépésekkel biztosítani, hogy véletlenül se sérüljön meg egyetlen tüntető sem" - jegyezte meg Vučić.

A tömeg, amelyet a "Szerbia az erőszak ellen" blokk vezetői vezettek, az elnök beszéde alatt a városi közgyűlés lépcsőjén maradt. Az aktivisták korábban ajtókat és egy ablakot törtek be mellette, a bejáratot pedig belülről a rohamrendőrség zárta el.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések