A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vucic győzelme után éhségsztrájkba kezdtek a szerb ellenzéki politikusok, de nem nagyon bírják


Mint ismert, miután megnyerte az előrehozott választást, abszolút többsége lehet a parlamentben Vucic elnök Szerb Haladó Pártjának. Az ellenzék tombol, két politikus éhségsztrájkba kezdett.

Az ellenzék nem képes elfogadni az eredményt.

Azóta több politikus éhségsztrájkba kezdett, miközben Vucic több mint egy évtizedes kormányzása után szinte nagyobb támogatást élvez Szerbiában, mint bármikor korábban.

Az ellenzék vezetői a szavazatok megsemmisítését és új belgrádi helyhatósági választásokat követelték, majd bementek az épületbe, és a többi között a boszniai szerbek szerepét próbálták kivizsgáltatni a testülettel. Nem sok sikerrel jártak, ezért Miroslav Aleksic és Marinika Tepic bejelentette, hogy éhségsztrájkba kezdenek.

Rossz közérzetre panaszkodik Marinika Tepić, Aleksic abbahagyta az éhségsztrájkot

Tepić elmondta, állapota jelenleg stabil, de a közérzete romlani kezdett. Hozzátette: nem várja, hogy Vučić meglátogassa vagy az állapota felől érdeklődjön, azt viszont igen, hogy a Belgrádi és a Köztársasági Választási Bizottság tagjai reagáljanak, és semmisítsék meg a választások eredményét.

„Ha ez nem történik meg, következő lépésként az Alkotmánybírósághoz és a polgárokhoz fordulunk” - nyomatékosította az ellenzéki politikus.

Miroslav Aleksić, a „Szerbia az erőszak ellen“ szövetség egyik vezetője meglepő bejelentést tett

Marinika Tepić mellett egyébként Miroslav Aleksić, Szerbia Népi Mozgalmának elnöke, a lista másik emblematikus tagja is éhségsztrájkba kezdett, ő azonban vallási okokra hivatkozva, szigorú böjtre módosította eredeti elhatározását.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések