A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Visszahelyezték állásába a munkácsi magyar iskola igazgatóját


„Ismét Schink István a Munkácsi II. Rákóczi Középiskola igazgatója! Három megnyert per után a munkácsi tanfelügyelő végre visszahelyezte állásába igazgatónkat” – írta közösségi oldalán a munkácsi magyar iskola.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az ügy már hónapokkal ezelőttre nyúlik vissza. Schink Istvánt tizenhét év után, valós indok nélkül menesztették pozíciójából idén tavasszal, egymás után két alkalommal is. A volt igazgató a bíróságon támadta meg a döntést, amelyet első fokon meg is nyert, kimondták: jogtalan volt a menesztés. Ezután Schinket visszahelyezték az iskola élére, ám májusban újra leváltották és ismét pereskedést kezdődött.

Mindeközben új, ukrán igazgatót neveztek ki az iskola élére, aki már „új célokat”, az ukránosítást jelölte ki az intézmény számára.

A helyiek korábban „nyilvánvaló támadásnak és provokációnak” írták le az ügyet a munkácsi magyar közösséggel szemben.

A Munkácsi Városi-Járási Bíróság végül szeptemberben mondta ki másodfokon is, hogy jogtalanul menesztették Schink Istvánt, a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola igazgatóját, de mostanáig nem helyezték vissza állásába.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések