A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrán parancsnok: Oroszország minden frontszakaszon támadást indított


Az orosz csapatok a konfliktus frontvonalának minden területén támadják az ukrán állásokat – közölte Olekszandr Szirszkij vezérezredes, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka.

Egy vasárnapi Telegram-bejegyzésben Szirszkij elismerte, hogy “a műveleti helyzet keleten továbbra is nehéz”, és hogy “az orosz hadsereg nem hagyja abba a támadó műveletek folytatását a teljes front mentén”.

Hozzátette, hogy megbeszélést tartott ukrán parancsnoki társaival, akik “keleti irányban védekezésben vannak”, hogy elemezzék a helyzetet és megtervezzék a további lépéseket.

Az összejövetelen olyan döntéseket hoztak, amelyek “biztosítják a védelmünk fenntarthatóságát, megóvják katonáink életét, és racionálisan használják fel a lőszert” – hangsúlyozta Szirszkij.

Volodimir Zelenszkij elnök november végén jelentette be, hogy az ukrán erők a támadásokról az erődítmények építésére térnek át, elismerve, hogy Kijev sokat hangoztatott ellentámadása, amely június elején kezdődött, és amelynek célja az volt, hogy elvágja Oroszország szárazföldi hídját a Krím felé, sikertelenül ért véget.

Orosz becslések szerint Ukrajna több mint 125 ezer katonát és 16 ezer nehézgépjárművet veszített az elmúlt fél év sikertelen előrenyomulási kísérletei során.

Egy ukrán tüzér a múlt héten azt mondta a The Timesnak, hogy a lövedékek takarékossága érdekében felhagyott a kisebb orosz egységek célba vételével és a lövedékeket már csak “kritikus helyzetekben” használják.

Ezzel szemben Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap azt mondta, hogy Oroszország védelmi ipara “lendületbe jött”, és a Kijevvel fennálló konfliktus közepette többszörösére tudta növelni a termelést.

Ukrajna “kifogy [mindenből]” – jelentette ki Putyin.

Nincs saját bázisuk. Ha nincs saját bázisod, nincs saját ideológiád, nincs saját iparod, nincs saját pénzed, nincs semmi sajátod, akkor nincs jövőd

– érvelt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések