A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tüntetések kezdődtek Tel-Avivban, miután az izraeli hadsereg véletlenül meggyilkolt három túszt Gázában


Több száz tüntető zárta le Tel-Aviv egyik fontos közlekedési csomópontját a Kirja nevű katonai bázis közelében péntek este, azután, hogy kiderült, az izraeli hadsereg katonái tévedésből három izraeli túszt is lelőttek egy tűzharcban Gáza területén. A tüntetők a még mindig fogságban lévő túszok képeit lobogtatták és azonnali szabadon engedésüket követelték – írja a Haaretz.

A hatóságok közben megnevezték mind a három áldozatot. A 24 éves Samer Fuad El-Talalka, a 28 éves Yotam Haim és a 26 éves Alon Shamriz voltak azok, akiket az izraeli katonák véletlenül veszélyforrásként azonosítottak és tüzet nyitottak rájuk.


Egyelőre tisztázatlan körülmények között mindhárman meg tudtak szökni fogvatartóik elől Gáza Shujaiyeh nevű negyedében. Valószínűleg maguk közelítettek az izraeli katonák felé, amikor az eset történt. El-Talalka a Nir Am kibucban dolgozott, amikor október 7-én elrabolták a Hamász fegyveresei, míg Haim és Shamriz Kfar Aza kibucban található otthonában volt a támadáskor.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések