A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szikora Róbert: A magyar ember nem bolond, ezért van kétharmad ennyi ideje


Az R-GO alapítójával és frontemberével a Mandiner készített nagyinterjút, amelyből megtudhatjuk, hogyan ismerte meg a feleségét, miért fontosabb számára a keresztelő, mint a születésnap, illetve hogy számít-e a Kossuth-díjra.

Napra pontosan ma 70 éves Szikora Róbert, a Hungária együttes egykori zenésze, az R-Go alapítója, akit december 20-án kereszteltek meg. Bár kerek születésnapi évfordulót ünnepel, azt gondolja, ennél sokkal fontosabb számára a keresztelője dátuma.

Az interjúban Sal Endre riporter kérdésére, hogy miért jelentősebb számára az a nap, ezt válaszolta:

Minden, ami megszületik, annak egyszer vége van. Az életünknek is. Azt is mondhatnám, a halálra születik az ember. Ezzel szemben a keresztségben az örök lét ígéretét kapjuk meg. Ezért a keresztelő a földi lét legfontosabb pillanata számomra– mondta az énekes.

Szikora nyíltan vállalja istenhitét, amely szerint él is. 1975 óta boldog házastársa Zsuzsának. Bár a zenészvilágban nem túl gyakoriak az ilyen hosszú távú kapcsolatok, az R-Go zenésze azt vallja, ő az első pillanatban tudta, hogy ezzel az emberrel akarja leélni az életét.

Egyszer láttam azt utcán sétálni. Mindenkinél fényesebb volt a haja. Olyan gyönyörű fekete szeme volt, amilyet én még nem láttam korábban. Egy nap aztán az utcán fociztunk, arra jött és megállt nézni a meccset. Nem volt kapusunk, megkérdeztem, hogy beáll e? Beállt. Majd nem sokkal később nekiütköztem egy helyzetnél. És mintha az áram ütött volna meg. Soha nem felejtem az érintését, az illatát. Később zenészként sok lány akart engem, de nekem ott volt és ott van ő, akit ugyanúgy szeretek, mint amikor először megpillantottam– mesélte a zenész.

Szikora Róbert hite mellett politikai meggyőződését sem titkolja. Orbán Viktort a világ legjobb politikusai közé sorolja, s annak ellenére is állást foglal közéleti kérdésekben, hogy többször megkapta: „vigyázz Robi, lefelezed a közönséged” – olvashatjuk az interjúban.

Az ország jelenlegi helyzetéről határozott véleménye van:

– Amióta Orbán Viktor van, jó irányba megy a hon szekere. És bár sokan azt akarják bemesélni, hogy a magyar ember nem tudja, mit csinál, de rossz hírem van számukra. A magyar ember nem bolond, ezért van kétharmad ennyi ideje. Ezerszer jobb itt élni, mint Németországban, Hollandiában vagy Angliában – jelentette ki határozottan a művész.

Arra a riporteri kérdésre, hogy a Máté Péter-díj után számít-e esetleg a Kossuth-díjra, ezt válaszolta:
– Van nekem egy hat évvel idősebb barátom, aki elhozta Magyarországra a rock and rollt, aki megalakította a Hungáriát, akit úgy hívnak, Fenyő Miklós. Ha majd ő megkapta az amúgy nagyon rangos Kossuth-díjat, akkor beszéljünk erről a díjról velem kapcsolatban is. Addig ne! – jelentette ki Szikora Róbert.

A zenész születésnapi koncertjét Debrecenben tartja. Hogy miért ott, s még több érdekes kérdésről olvashatnak a Mandiner interjújában.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések