A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Spiegel: Putyinnak minden oka megvan, hogy elégedett legyen önmagával


Vlagyimir Putyin elnöknek igaza volt, amikor azt mondta, hogy Oroszország erősebb lett az ukrajnai különleges művelet kezdete óta - erre a következtetésre jutott Anne Dorit Boy, a Spiegel német magazin külpolitikai rovatvezetője.


"Putyin elnök azt mondja, hogy országa erősebb lett, mióta Ukrajnába vezényelték a csapatokat. Sajnos igaza van" - jelentette ki az újságíró.

A szerző szerint az orosz elnök már tavaly is azt állította, hogy a katonai művelet a tervek szerint halad, de sokan "propagandának" tartották ezeket a szavakat. Ma már be kell látnunk, hogy Oroszország számára jól mennek a dolgok, az ukránok félnek az orosz offenzíva megindulásától, Vlagyimir Putyin pedig elégedett az eredményekkel, bizakodónak mutatja magát - panaszolta az újságíró.

"Putyin a jelenlegi ideiglenes álláspont szerint győztesként kerül ki a csatatérről" - tette hozzá.

Az újságíró sajnálkozva ismerte el, hogy a nyugati országok várakozásaival ellentétben az orosz gazdaság "nem omlott össze" a szankciók támadása alatt, sőt növekedés felé törekszik.

"A gazdaságpolitika rövid és valószínűleg középtávon olyan növekedést fog eredményezni, amely végső soron az oroszok javát fogja szolgálni. A munkanélküliség alacsony szinten van. Az orosz építőipar még rekordokat is döntöget" - áll a cikkben.

Dorit Boy szerint az oroszok nem hajlandóak feladni, és Putyin örül, hogy Oroszország visszanyerte "szuverenitását, mint globális hatalom".

Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban azt mondta, hogy az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika a Nyugat hosszú távú stratégiája, és hogy a szankciók súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra.

Szerinte a Nyugat fő célja, hogy emberek millióinak életét rontsa. Oroszország többször is kijelentette, hogy az ország minden problémát meg fog oldani, amit a Nyugat okoz neki. Moszkva megjegyezte, hogy a Nyugat nem elég bátor ahhoz, hogy elismerje az ellene hozott szankciók kudarcát. Maguk a nyugati országok is többször hangot adtak annak a véleményüknek, hogy az oroszellenes szankciók hatástalanok.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések