A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Simicskó reménykedik, hogy 2024-es év elhozza a békét


Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője értékelte a Szeged Ma lapnak az évet.

„Ez az év is egy rendkívüli kihívásokkal teli év volt” – kezdte a frakcióvezető. Kiemelte, a migrációs nyomás nem csökkent, sőt hullámokban, de növekedett. Ez a veszély fönnáll, és véleménye szerint valószínűleg fönn fog állni az elkövetkezendő években, vagy akár évtizedekben is.

„Erre föl kell készülni.”

Hangsúlyozta, ezt Magyarország a maga erejéből megteszi, de nyilván az Uniónak kellene változtatni a politikáján. Ezért kulcsfontosságú már a jövő évet illető európai parlamenti választás, hogy lesz-e változás.

„Mi azon vagyunk, hogy legyen változás Brüsszelben, és akkor a migrációt is reméljük, hogy másként fogják megítélni, és sok minden mást is.”

Felhívta a figyelmet, amellett, hogy Magyarország biztonságát és békéjét sikerült garantálni, amellett az öncsonkító brüsszeli szankciók mellett is sikerült a magyar gazdaságot erősíteni és az inflációt is jelentősen csökkenteni.

„Reményeim szerint a békét is elhozza a 24-es év az orosz ukrán fronton.”

Hozzátette, ezt követően sok mindent még nem látunk előre, például, hogy Ukrajnának mi lesz a sorsa.

Ukrajna uniós csatlakozása kapcsán emlékeztetett, egy olyan országot akarnak felvenni, amelynek jelenleg háborúban van, ezáltal nem ismertek a jelenlegi határai.

„Hogy veszünk fel egy országot úgy, hogy nem tudjuk, hogy mekkora a népessége, és hol vannak a határai. Ilyen soha nem volt korábban”

– jelentette ki. A problémákat azzal folytatta, hogy az EP választáson egy európai tagország lélekszám alapján kapja a mandátumokat, azonban Ukrajna esetében ez is megállapíthatatlan.

Összegzésként elmondta, „nehéz körülmények között, de sikerült az országot működőképesen fenntartani, és a családtámogatási rendszerek bővültek, ami egy nagyon nagy vívmány. A biztonság garantált volt, és garantált lesz a jövőben is. Összességében azt látom, hogy nehéz évet zártunk. A következő évben – bízzunk benne – ha a béke is elérkezik, akkor egy kicsit könnyebb lesz, és egyfajta gazdasági növekedés is el tud indulni erőteljesebben az országban.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések