A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendőrségi razziákat tartottak Moszkva melegbárjaiban


Egy nappal az után, hogy az orosz legfelsőbb bíróság betiltotta az LMBTQ-mozgalmat, sokan kaptak ízelítőt abból, ez a döntés mit jelent a gyakorlatban.

Rendőrök szállták meg Moszkva több melegbárját is a hétvégén – írja a BBC orosz forrásokra hivatkozva. Volt olyan hely, ahol azt mondták a rendőrök, hogy kábítószert keresnek. Úgy tudni, hogy senkit nem vittek el a rendőrök, ellenben mindenkit igazoltattak, aki csak ott volt.

A razziák péntek este kezdődtek, egyetlen nappal az után, hogy az orosz legfelsőbb bíróság szélsőséges szervezetnek minősítette és betiltotta az LMBTQ-mozgalmat. Nyilván egy ilyen döntésnek önmagában semmi értelme nincsen, hiszen nem egy szervezett csoport betiltásáról van szó, de az orosz állam már jó ideje keresi az ideális ellenségképet.

A „nem hagyományos szexuális kapcsolatok propagandáját” kiskorúak felé 2013-ban tiltották be, tavaly pedig kiterjesztették úgy, hogy teljes mértékben tilos ilyen tartalmat megjeleníteni. Az alkotmányt 2020-ban módosították úgy, hogy a házasságot egy férfi és egy nő között köthetőnek minősítették. Az LMBTQ embereket pedig nem engedik megjeleníteni sem könyvekben, sem filmekben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések