A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin: A Nyugat színes forradalom taktikája nem fog működni Oroszországban


A nyugati színes forradalmi forgatókönyvek nem fognak működni Oroszországban, az ellene irányuló nyugati agresszió ellenére sem – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Az oroszhirek.hu beszámolója alapján az elnök a kormányzó Egységes Oroszország párt 21. kongresszusán úgy fogalmazott: „Miután a nyugati elit valóságos agressziót szabadított el, amely évről évre hógolyózik, a nyugati elit tönkre akarta tenni Oroszország gazdaságát és szociális szféráját. Sőt, politikai rendszerünket is tönkre akarták tenni. Azt gondolták és gondolják, hogy képesek lesznek zűrzavart kelteni Oroszországban.”

„Az ilyen destabilizálás módszerei jól ismertek, és a nyugati elitek a világ számos régiójában nem egyszer alkalmazták őket az úgynevezett színes forradalmak során” – mondta.

„De ezek a forgatókönyvek nem váltak be, és meggyőződésem, hogy Oroszországban, egy szabad, független és szuverén államban soha nem is fognak működni” – hangsúlyozta Putyin.

„Társadalmunk, minden hatalmi ág és kormányzati szint bebizonyította érettségét, megbízhatóságát és stabilitását” – mondta, hozzátéve, hogy Oroszország azért tudott válaszolni a kihívásokra, mert „folyamatosan, lépésről lépésre halad a szuverenitása megerősítésének útján, többek között a politikai és közszférában, a gazdaságban, az oktatásban és a kultúrában”.

„Fejlesztettük a föderalizmust, a törvényhozásunkat és szilárd alkotmányos alapokat. Államiságunk évszázados tapasztalataira, értékeinkre és a különböző nemzetek, kultúrák, nyelvek és vallások harmonikus fejlődésének egyedülálló hagyományaira támaszkodtunk” – hangsúlyozta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések