A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin gratulált Magyarország, Szerbia és Törökország vezetőinek a közelgő újévhez


Vlagyimir Putyin az európai országok közül csak a magyar miniszterelnöknek, valamint Szerbia és Törökország elnökének gratulált az újév alkalmából.

Az államfő Orbán Viktor magyar miniszterelnökhöz fordulva rámutatott, hogy Moszkvának és Budapestnek idén sikerült fenntartania a kapcsolatok pozitív dinamikáját a világban kialakult nehéz helyzet ellenére.

Aleksandar Vučić szerb elnöknek küldött üzenetében Putyin hangsúlyozta, hogy a két ország közötti kölcsönhatás a nehéz nemzetközi helyzettől függetlenül továbbra is konstruktívan fejlődik. Az orosz államfő megjegyezte, hogy Moszkva és Belgrád kapcsolatai a barátság és a szellemi közelség évszázados hagyományain alapulnak. Putyin továbbá kifejezte készségét arra, hogy folytassák az együttműködést a kétoldalú, regionális és nemzetközi napirenden lévő kérdésekben.

Emellett az orosz államfő Recep Tayyip Erdogan török elnöknek küldött gratuláló üzenetében azt mondta, hogy az utóbbi időben az országoknak számos területen sikerült minőségileg fejleszteniük az együttműködést. Különösen nagy energetikai és infrastrukturális projektek megvalósítása zajlik. Emellett Moszkva és Ankara segít a regionális konfliktusok megoldásában. Putyin emellett hangsúlyozta, hogy 2024-ben Oroszország és Törökország folytatja a kétoldalú politikai párbeszéd és a különböző területeken való gyümölcsöző együttműködés kiépítését.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések