A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pressman Recsken: Magyarországnak is kezelnie és óvnia kell a demokráciát


A magyar Gulagon, Recsken járt nemrég az USA magyarországi nagykövete, David Pressman, derül ki a Telex tudósításából. A lap meg is kérdezte a diplomatát arról, hogy lát-e demokráciát fenyegető jeleket Magyarországon.


„A demokrácia nem egy statikus állapot, hanem egy folyamat, amelyet minden országnak, így Magyarországnak is kezelnie és óvnia kell” – érkezett Pressman válasza.

A Heves megyei látogatás apropója egyébként az volt, hogy hogy épp hetven éve zárták be, és emlékparkként épp 27 éve nyitották meg ott, ahol az egykori kommunista munkatábor lehetett.

Az amerikai nagykövetet egyébként a település egykori jobbikos polgármestere fogadta, aki azzal köszöntötte, hogy

„olyan prominens személyiség, mint ő, nem mindennap jár településünkön”.

„Az egyik oka annak, hogy Budapesten kívül is sokat járok, az az, hogy a magyarok közvetlenül tőlem is hallják, mi az, amit az Egyesült Államok fontosnak tart és tesz. Amit az újságokban olvas, a tévében láthat, a rádióban hallhat, az többnyire a kormányzati üzenet terméke. Ez néha személyesen rólam, néha az Egyesült Államok politikájáról szól. Néha aggasztó, mennyire ellenséges a magyar kormány hozzáállása az amerikai kormányhoz” – válaszolta egy közönségkérdésre Pressman a Telex szerint.

Szóba került az orosz-ukrán háború is. „Ha Ukrajna hagyja abba a küzdelmet, az ország megszűnik létezni. Ha Oroszország hagyja abba a harcokat, véget ér a háború” – emelte ki Pressman egy másik kérdésre.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések