A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pozitívra javította a Mol kilátását a Moody's


A hitelminősítő szerint a cégcsoport növelte üzemanyagtöltő-állomásai nyereségességét is.

Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról a Mol besorolására érvényes kilátást, egyúttal megerősítette a cégcsoport befektetési ajánlású, "Baa3" szintű osztályzatát a Moody's Investors Service.

Az osztályzati kilátás javításához fűzött elemzésében a Moody's kiemelte, hogy a 2018 óta eltelt időszakban javult a Mol diverzifikációja és eredménytermelő kapacitása, mindemellett nagyon erőteljesek a cégcsoport adósminőségi mérőszámai. Várakozásuk szerint a Mol készpénzforgalom/nettóadósság-rátája 2023-ban, 2024-ben és 2025-ben valamelyest mérséklődik, de így is 40 százalék felett marad.

A Moody's hangsúlyozta azt is, hogy a Mol olaj- és földgáztermelése 90-100 ezer nyersolajhordó-egyenérték körüli szinten stabilizálódott a 2027-ig terjedő időszakra, tekintettel az új készletek feltárására mindenekelőtt Horvátországban, Azerbajdzsánban és Kazahsztánban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések