A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Peszkov: növekszik a korrupció mértéke Ukrajnában, a kiutalt pénzt ellopják

Az EU által Ukrajna megsegítésére szánt pénzt az alkotás helyett háborúra költik, miközben Kijevben egyre nagyobb a korrupció - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

"EU súlyos ellentmondásokat tapasztal az Ukrajnának nyújtott támogatással kapcsolatban"

Az Európai Unió súlyos ellentmondásokat tapasztal az Ukrajnának nyújtott segélyek kapcsán, az adófizetőknek egyre több kérdésük van a pénzek kifosztása közepette - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

"Természetesen megértjük, hogy az Európai Unió meglehetősen komoly ellentmondásokat tapasztal önmagán belül abban a kérdésben, hogy továbbra is kiutalja-e ezt a pénzt"

- mondta Peszkov újságíróknak.

Peszkov szerint az, hogy Európa pénzt allokál Ukrajnának, az EU gazdaságának rovására megy

Az, hogy az EU pénzt különít el Ukrajna megsegítésére, az amúgy is nehéz időket élő uniós gazdaság rovására megy - jelentette ki Peszkov.

"Ez a pénz az EU gazdaságának kárára van kiutalva, amely már most is nehéz időket él át, ez a pénz az EU iparának kárára van kiutalva, és az EU országainak jövője kárára"

- mondta Peszkov újságíróknak az EU 20 milliárd dolláros, Ukrajnának nyújtandó segélyre vonatkozó vészhelyzeti tervét kommentálva.

A korrupció mértéke növekszik

"Ezt a pénzt nem alkotásra, hanem háborúra és a rezsim támogatására fordítják, nem tudni, milyen hatékonysággal és milyen célokra költik el ezt a pénzt"

- mondta Peszkov újságíróknak.

Megjegyezte, hogy az európaiak és az amerikaiak már jól ismerik az ukrajnai korrupció mértékét és azt, hogy az általuk kiutalt pénzek jelentős részét elsikkasztják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések